Cikkek

Veszettség Oltás Tájékoztató!

Veszettség Oltás Tájékoztató!

Tisztelt Gazdik!

A 2009. év jelentős újdonsága, hogy az ebek veszettség elleni védőoltásának szabályozása megváltozott, különös tekintettel az úgynevezett tömeges eboltással és az oltási könyvvel kapcsolatban.

A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet és a MÁOK 2009.04.29-án elfogadott Preambulumának értelmében Az ebek összevezetése járványtani szempontból kifejezetten kockázatos, másfelől állatvédelmi, áttételesen közegészségügyi és közbiztonsági szempontból is aggályos tevékenység, ezért a tömegoltás megszűnik Veszprém város területén.

 

Természetesen az Állatkórház rendelési ideje alatt végig lehetőség van az ebek veszettség elleni védőoltásának beadására. Hétköznapokon 10-12 illelve 15-18 óra között. Hétvégén 9-10 óra között.

Kérésre az állat tartási helyén is megoldható a védőoltás, telefonos egyeztetés után.

 

Fontos tudnivaló:

Azt az ebet, amelyik nem részesül az életkorának megfelelően érvényes veszettség elleni védőoltásban, veszettség szempontjából aggályosnak kell tekinteni és ezeket az állatokat tizennégy napra hatósági megfigyelés alá kell vonni, és –amennyiben még nincs – az ebeket bőr alá ültetett mikrochippel a tulajdonos költségére meg kell jelölni. A megfigyelés megszüntetésével egy időben az érvényes veszettség elleni védőoltással nem rendelkező eb veszettség elleni beoltását el kell rendelni. Az oltási kötelezettség elmulasztásakor az állat tartójával szemben bírság kiszabható.

(további információ a veszettség oltással kapcsolatban:
www.maok.hu/content/_common/attach men ts/ veszettsegtajekoztato.pdf )

[2010.03.30.]


Az oldal tökéletes használatához JavaScript szükséges.
Kérjük, engedélyezze böngészőjében a JavaScript használatát.